viernes, 30 de marzo de 2012

L'Orquestra Simfònica acudeix al ple de Cort per rebutjar les retallades

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat de forma definitiva, amb els vots en contra de l'oposició, el pressupost per a 2012

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat de forma definitiva, amb els vots en contra de l'oposició, el pressupost per a 2012 d'un total de 535 milions comptant les empreses públiques (un 15% menys), en un debat centrat en el retall al finançament de l'Orquestra Simfònica.
El tinent d'alcalde d'Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez, ha afirmat que aquest pressuposat, de 343 milions sense comptar els organismes públics municipals (un 11% més que el 2011), ha estat "el més complicat que ha hagut de fer front un govern en la història de la democràcia" i ha afegit que s'ha hagut d'elaborar amb un dèficit heretat de 32 milions.
El regidor del PSOE Andreu Alcover ha afirmat que el pressupost és "il·legal" perquè no preveu totes les obligacions a què ha de fer front l'Ajuntament i a més està, segons el seu parer, "desquadrat" perquè recull ingressos "ficticis".
Ha destacat que l'equip de govern podria tenir 37 milions d'euros més si exercís 12 milions de dret de cobrament i en reclamàs uns altres 25 de la Llei de Capitalitat, uns diners que segons l'opinió d'Alcover el consistori "ha perdonat" el Govern.
El regidor del PSM-IV-ExM Antoni Verger ha reiterat que el seu grup està en contra d'aquests comptes perquè "visualitzen una autèntica estafa electoral" i no afronta el principal problema de la ciutat, l'atur.
El debat dels pressuposts ha començat amb la intervenció del portaveu del comitè d'empresa de l'orquestra, Sebastià Pou, qui ha estat acompanyat en el ple pels membres del grup vestits de jaqué i exhibint partitures.
Pou ha afirmat que el retall del 10% en el seu pressupost per part del Govern, del 32% per l'Ajuntament (en uns 600.000 euros) i del 37% pel Consell de Mallorca la fan "inviable", i la major part del debat posterior entre els grups municipals s'ha centrat en aquest aspecte.
Protesta de la Simfònica
Representants dels treballadors de l'Orquestra Simfònica de Balears han acudit al ple de l'Ajuntament de Palma per sol·licitar que es retalli l'aportació municipal, que s'anuncià que seria d'un 32%. Els músics han recordat que a Palma és on s'organitza el major nombre de concerts i intervencions de l'orquestra. Des de les 8 del matí, els treballadors han estat esperant per assegurar-se un lloc a la sala de plens. Tot i així, alguns han hagut de conformar-se amb seguir el desenvolupament de la sessió a través de càmeres. Al final de la intervenció dels músics s'ha produït un intens aplaudiment a la sala de plens de Cort.
Retrets
El portaveu del govern municipal, Julio Martínez, ha retret a l'oposició l'herència d'un dèficit de 32,2 milions per haver de repondre amb retalls. A pesar de tot, Martínez ha demanat la col·laboració de les institucions per al manteniment de l'orquestra simfònica. L'oposició, per la seva banda, ha defensat la seva gestió a l'anterior legislatura i ha demanat un esforç al govern municipal.


No hay comentarios:

Publicar un comentario